Voorbeelden uit de praktijk
MBO Challenge Voedselverspilling 2021
Via de Inspiratiewagen van Snackbar van de Toekomst zijn er al meerdere ondersteuningen gegeven aan verschillende onderwijsprojecten. Zo ook MBO Food Challenge, waar verschillende groepjes studenten trachten een concrete oplossing te bedenken voor een voedseloverschot ergens in de keten.
SPOT TV – Leefstijl
Een optreden van onze frontman Marco Agema in een uitzending van SPOT TV, gericht op jongeren die nog heel veel impactvolle keuzes gaan maken o.a. ten aanzien van hun toekomstige levensstijl.
De Voedselketen in beweging Rabobank
In het jaar 2021 kwam de vraag van de Rabobank om een aantal videobeelden te mogen schieten van de Inspiratiewagen van Snackbar van de Toekomst, om het verhaal over een krachtig voedselnetwerk inzichtelijk te maken en welke rol de Rabobank hierin zou willen spelen.
Climate miles
De Urgenda Climate Miles is binnen Snackbar van de Toekomst zo’n opdracht die 1 van onze favorieten is.
De Cafetaria: Ondernemer Marco Agema over duurzaamheid
Marco Agema (48) is opgegroeid in een horecafamilie en heeft jarenlang een eigen cafetaria gehad in Groningen. Door de geboorte van zijn dochter in 2006 kwam hij echter tot andere inzichten en is hij aan de slag gegaan met verduurzaming van zijn cafetaria. Wij spraken hem hierover.
Case Burgerschap binnen het MBO
Sinds het leerjaar 2021-2022 is het wettelijk verplicht voor voortgezet onderwijs om aandacht te besteden aan actief burgerschap en sociale cohesie. Wij vertalen dat via producten door o.a. partners te verplichten actiever te zijn op het sociale vlak en te zorgen dat de lokale economie, in ons geval Noord-Nederland, wordt verstevigd om iedereen een gelijkwaardige kans te geven.
Case Productontwikkeling
Producten ontwikkelen is één van de speerpunten binnen Snackbar van de Toekomst. Wij kunnen zo onze boodschap maximaal meegeven aan de diverse schakels in de voedselketen
Bouwstorm Zuid-Oost Drenthe
Op donderdag 14 oktober hebben wij een bijdrage mogen leveren aan een bijeenkomst die o.a. georganiseerd werd door Natuur en Milieu Federatie (NMF)
InstockMarket
InstockMarket vult een gat in de markt die in onze ogen hard nodig is om op te vullen daar er in Nederland jaarlijks zo’n 2,5 miljoen ton eten in de hele keten verspild wordt.
Expeditie Alfa-College
Sinds het begin van mei 2021 zijn wij betrokken bij de verduurzamingsslag in de catering die het Alfa-College doorvoert.
StrandHuis Meerstad
Aan de rand van de stad Groningen herrijst een prachtige woonwijk, of beter gezegd dorp, met de naam Meerstad. Dit nieuwe stukje Groningen karakteriseert zich vooral door veel water, mooie woningen en bewoners met een duurzame insteek. Wij hebben hier 4 maand onze diensten aangeboden.
OneWorld: De snack van de toekomst is vet, vegan en klimaatneutraal
De horeca krijgt de duurzame smaak langzaam te pakken, ziet Marco Agema. Met zijn ‘Snackbar van de Toekomst’ geeft hij het goede voorbeeld.
Project SVO
Het innoveren van producten is één van de basisactiviteiten binnen Snackbar van de Toekomst. Dat kan op vele manieren.
Project Terra MBO 2021
Voor Snackbar van de Toekomst wordt samenwerking met het onderwijs steeds belangrijker. Zo werken wij samen met Terra MBO aan duurzame ontwikkelingen.
Enactus Symposium – The Future of Food
Met als thema Future of Food zullen we in gesprek gaan met ondernemers die zich bezig houden met duurzaam ondernemen in de wereld van eten
FoodClicks: Interview met Marco Agema, Snackbar van de Toekomst
Ondernemer Marco Agema leidde jarenlang de zeer succesvolle snack- bar Friet van Piet waarmee hij het voorbeeld in de branche was op het gebied van verantwoorde snacks.
Snackbar van de Toekomst in De Riepe Januari 2021
In de januari editie van De Riepe staat een interview met Marco Agema. Oud-eigenaar van Friet van Piet, tegenwoordig trekker van Snackbar van de Toekomst.
Verkiezing – Het duurzaamste bedrijf van Nederland
Snackbar van de Toekomst is door het publiek verkozen tot de nummer 3 van meest “groene” bedrijven van Nederland. Daar zijn wij enorm trots op!
SAR Liquors
Op 22 september waren wij aanwezig bij SAR Liquors in Groningen om de lunch en verantwoord openingspraatje te verzorgen.
Installatie Voedsel Jongerenraad Groningen
Op 9 oktober, één dag voor de Dag van de duurzaamheid, werd de voedsel jongerenraad geïnstalleerd in een grote tent op het Suikerterrein in Groningen
Opening Sportzaal de Wijert
Op woensdag 23 september was de feestelijke opening van de nieuwe sportzaal De Wiardt in de Groningse wijk De Wijert.
Promotie verantwoorde voeding, energie en mobiliteit
Op zaterdag 26 september werd een succesvolle informatiedag over duurzame energie in Leek/Tolbert, georganiseerd door Energie Collectief Tolbert.
Catering ondersteuning Eemshaven
Ondersteuning bij de catering voor het datacenter van Google. Midden in de pride-week dus met een kleurrijk verantwoord assortiment!
Catering basisscholen Stadskanaal
Viering van het einde van het schooljaar door de kinderen van de basisscholen Hagenhof en Mozaïek te Stadskanaal te verwennen met verantwoorde frietjes, sauzen en een snackje!
Buurtfeest Picardhof
Of wij geïnteresseerd waren om een bijdrage leveren aan een buurtfeestje? Spontaan de zomer vieren, even de corona-zorgen vergeten en weer volle kracht vooruit!
De kastanjehoeve
Tijdens de corona-periode zijn wij een samenwerking aangegaan met mede-ondernemer Jeroen Penninga. De inspiratiewagen van Snackbar van de Toekomst is te vinden zijn op zijn terrein en hier zijn meerdere lekkere en verantwoorde snacks en dranken af te halen!
MBO Challenge Voedselverspilling
1ste jaar studenten van het MBO Terra-College te Groningen hebben meegedaan aan de landelijke MBO Challenge Voedselverspilling, waarin een verspilling in de voedselketen origineel moest worden opgelost.
Terra college Groningen
Afgelopen 3 maart hebben wij aan de leerlingen van Terra college aardappelfriet en pompoenpatat geserveerd. Deze aardappelfriet en pompoenpatat werd geserveerd met een selectie aan bijpassende sauzen.
Workshop SVO Opleiding
Marco Agema gaf drie keer een inspirerende workshop van anderhalve uur aan de docenten en medewerkers van de SVO-vakopleiding FOOD.
Sectorbijeenkomst Horeca
Afgelopen 4 maart zijn wij door de Rabobank uitgenodigd voor de Sectorbijeenkomst Horeca. Hier horen natuurlijk gezonde en duurzame snacks bij!
Weekend Raad van Jongeren in Drenthe
Jongeren kwamen in een weekend bij elkaar om met elkaar in gesprek te gaan en zelf besluiten te nemen over de toekomst. Hoe denken zij over leefomgeving, ongelijkheid, klimaatverandering en problemen in de natuur?
Leermeesters Noorderpoort
Leermeesterdag Noorderpoort werd georganiseerd voor aangesloten leermeesters uit de horeca. Insteek was om de aanwezigen het nieuwe duurzame ondernemen mee te geven via allerlei workshops.
Bruiloftsfeest
We werden benaderd door het aanstaande bruidspaar om onderdeel te worden van het bruiloftsfeest.
BitterBallenBorrel bij Bax Bier
Maandelijks wordt door Bax Bier bij de netwerkbijeenkomst BitterBallenBorrel een organisatie gevraagd om een verhaal te delen ter inspiratie van de aanwezigen.
Woonforum Vesta
Stichting Woonforum zocht een partner om de gasten aan het meubelcentrum te verblijden met lekkernijen die een duurzame boodschap brengen. De stichting verwachtte dat bezoekers aan het woonforum een inspiratie vanuit onverwachte hoek wel kunnen waarderen en dit zouden koppelen aan de meubelzaken. Wij mochten als vliegwiel fungeren.
Kerstlunch Vanhulley
De medewerkers en deelnemers aan het jaartraject van “Vanhulley” tijdens de lunch voorzien van een heerlijk portie friet met saus.
Innovatiefestival Midden-Groningen
Wij stonden van 8:30 tot 17:00 met onze Inspiratiewagen voor de deur van de Bibliotheek bij de Winkelcentrum De Hooge Meeren te Hoogezand. Het programma van de 2e editie van het Innovatiefestival was vol van creativiteit, techniek, innovatie, vindingrijkheid, DIY, kunst, energie, robotica en domotica!
Woongroep Marenland te Appingedam
Woongroep Marenland was duidelijk uit op een startpunt om met de gehele organisatie aan de slag te gaan met de transitie van traditioneel naar meer duurzaam.
De woongroep zocht via ons inspiratie om hun duurzame intentie om te zetten in actie.
Klimaattop Noord-Nederland
2e editie van de Klimaattop Noord-Nederland, een inspiratie-evenement waar professionals de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van digitale transformatie ontdekken.
World Vegan Day 2019
We stonden van 12:00 tot 17:00 met onze Inspiratiewagen naast de tent van het evenement van ProVeg. Onze rol bestond uit het bereiden van zo’n 250 veganistische hapjes en deze gratis uitdelen aan passanten.
Battle of the schools 2019
Tijdens de Battle of the Schools werden wij ingevlogen om tijdens de tweede dag een presentatie en een diner te verzorgen om de deelnemers een opkikker te geven voor de laatste 15 uur van de Hackathon.
Snackbar van de Toekomst in de Media
De Snackbar van de Toekomst trekt veel aandacht in de media. We worden dan ook regelmatig gevraagd voor interviews op TV, radio of in verschillende bladen.
OBS Ter Borch 2019
De school hield een feestelijke open dag voor ouders van leerlingen met spelletjes op het schoolplein en de Snackbar van de Toekomst net buiten de poort.
Kick-off Snackbar van de Toekomst
Op maandag 8 juli 2019 was het dan zover, de Kick-Off van de Inspiratiewagen van Snackbar van de Toekomst.
OBS de Lisdodde
Een presentatie van Snackbar van de Toekomst t.o.v. kinderen in de leeftijd van 11 en 12 jaar. Volwassen thema’s zoals voeding, energie, mobiliteit en samenwerken omzetten naar de gedachten van de kinderen.
Provinciehuis 2019
Een door de provincie georganiseerde lunchlezing over de economische kansen van gezondheid. Het thema van deze middag was: “Meer gezonde jaren als strategische keuze voor het bedrijfsleven.
Circulair Bouwen
Afgelopen 1 en 2 november 2018 was het gebied rond de Havenkade in Assen het toneel van hét evenement rond Circulair Bouwen.
Ketentafel: Plantdag 2018
De Ketentafel Voedsel Stad & Ommeland is een netwerk waarin maandelijks tientallen deelnemers uit de regionale voedselketen bijeenkomen.
Groningen Gist 2018
Deze bijeenkomst stond in het teken staan van vergisten en wat er allemaal gebeurt op het gebied van duurzaamheid m.b.t. logistiek en distributie en lokale initiatieven.
Welcome to the Village
Welcome to The Village is het mooiste festivaldorp van Nederland, middenin de zomer. Naast muziek staan ook theater, dans, innovatie, kunst & design en voedsel op het programma.
Vegan Kerstmarkt
De Vegan Kerstmarkt tijdens de kerstvakantie 2018 op het Suikerunie terrein in Groningen.