Voorbeelden uit de praktijk


MBO Challenge Voedselverspilling 2021


Via de Inspiratiewagen van Snackbar van de Toekomst zijn er al meerdere ondersteuningen gegeven aan verschillende onderwijsprojecten. Zo ook MBO Food Challenge, waar verschillende groepjes studenten trachten een concrete oplossing te bedenken voor een voedseloverschot ergens in de keten.

Meer lezen

SPOT TV – Leefstijl


Een optreden van onze frontman Marco Agema in een uitzending van SPOT TV, gericht op jongeren die nog heel veel impactvolle keuzes gaan maken o.a. ten aanzien van hun toekomstige levensstijl.

Meer lezen

De Voedselketen in beweging Rabobank


In het jaar 2021 kwam de vraag van de Rabobank om een aantal videobeelden te mogen schieten van de Inspiratiewagen van Snackbar van de Toekomst, om het verhaal over een krachtig voedselnetwerk inzichtelijk te maken en welke rol de Rabobank hierin zou willen spelen.

Meer lezen

Climate miles


De Urgenda Climate Miles is binnen Snackbar van de Toekomst zo’n opdracht die 1 van onze favorieten is.

Meer lezen

De Cafetaria: Ondernemer Marco Agema over duurzaamheid


Marco Agema (48) is opgegroeid in een horecafamilie en heeft jarenlang een eigen cafetaria gehad in Groningen. Door de geboorte van zijn dochter in 2006 kwam hij echter tot andere inzichten en is hij aan de slag gegaan met verduurzaming van zijn cafetaria. Wij spraken hem hierover.

Meer lezen

Case Burgerschap binnen het MBO


Sinds het leerjaar 2021-2022 is het wettelijk verplicht voor voortgezet onderwijs om aandacht te besteden aan actief burgerschap en sociale cohesie. Wij vertalen dat via producten door o.a. partners te verplichten actiever te zijn op het sociale vlak en te zorgen dat de lokale economie, in ons geval Noord-Nederland, wordt verstevigd om iedereen een gelijkwaardige kans te geven.

Meer lezen

Case Productontwikkeling


Producten ontwikkelen is één van de speerpunten binnen Snackbar van de Toekomst. Wij kunnen zo onze boodschap maximaal meegeven aan de diverse schakels in de voedselketen

Meer lezen

Bouwstorm Zuid-Oost Drenthe


Op donderdag 14 oktober hebben wij een bijdrage mogen leveren aan een bijeenkomst die o.a. georganiseerd werd door Natuur en Milieu Federatie (NMF)

Meer lezen

InstockMarket


InstockMarket vult een gat in de markt die in onze ogen hard nodig is om op te vullen daar er in Nederland jaarlijks zo’n 2,5 miljoen ton eten in de hele keten verspild wordt.

Meer lezen

Expeditie Alfa-College


Sinds het begin van mei 2021 zijn wij betrokken bij de verduurzamingsslag in de catering die het Alfa-College doorvoert.

Meer lezen

StrandHuis Meerstad


Aan de rand van de stad Groningen herrijst een prachtige woonwijk, of beter gezegd dorp, met de naam Meerstad. Dit nieuwe stukje Groningen karakteriseert zich vooral door veel water, mooie woningen en bewoners met een duurzame insteek. Wij hebben hier 4 maand onze diensten aangeboden.

Meer lezen

Marco Agema voor de snackwagen

OneWorld: De snack van de toekomst is vet, vegan en klimaatneutraal


De horeca krijgt de duurzame smaak langzaam te pakken, ziet Marco Agema. Met zijn ‘Snackbar van de Toekomst’ geeft hij het goede voorbeeld.

Meer lezen

Project SVO


Het innoveren van producten is één van de basisactiviteiten binnen Snackbar van de Toekomst. Dat kan op vele manieren.

Meer lezen

Project Terra MBO 2021


Voor Snackbar van de Toekomst wordt samenwerking met het onderwijs steeds belangrijker. Zo werken wij samen met Terra MBO aan duurzame ontwikkelingen.

Meer lezen

Enactus Symposium – The Future of Food


Met als thema Future of Food zullen we in gesprek gaan met ondernemers die zich bezig houden met duurzaam ondernemen in de wereld van eten

Meer lezen

FoodClicks: Interview met Marco Agema, Snackbar van de Toekomst


Ondernemer Marco Agema leidde jarenlang de zeer succesvolle snack- bar Friet van Piet waarmee hij het voorbeeld in de branche was op het gebied van verantwoorde snacks.

Meer lezen

Snackbar van de Toekomst in De Riepe Januari 2021


In de januari editie van De Riepe staat een interview met Marco Agema. Oud-eigenaar van Friet van Piet, tegenwoordig trekker van Snackbar van de Toekomst.

Meer lezen

Verkiezing – Het duurzaamste bedrijf van Nederland


Snackbar van de Toekomst is door het publiek verkozen tot de nummer 3 van meest “groene” bedrijven van Nederland. Daar zijn wij enorm trots op!

Meer lezen

SAR Liquors


Op 22 september waren wij aanwezig bij SAR Liquors in Groningen om de lunch en verantwoord openingspraatje te verzorgen.

Meer lezen

Installatie Voedsel Jongerenraad Groningen


Op 9 oktober, één dag voor de Dag van de duurzaamheid, werd de voedsel jongerenraad geïnstalleerd in een grote tent op het Suikerterrein in Groningen

Meer lezen

Opening Sportzaal de Wijert


Op woensdag 23 september was de feestelijke opening van de nieuwe sportzaal De Wiardt in de Groningse wijk De Wijert.

Meer lezen

Promotie verantwoorde voeding, energie en mobiliteit


Op zaterdag 26 september werd een succesvolle informatiedag over duurzame energie in Leek/Tolbert, georganiseerd door Energie Collectief Tolbert.

Meer lezen

Catering ondersteuning Eemshaven


Ondersteuning bij de catering voor het datacenter van Google. Midden in de pride-week dus met een kleurrijk verantwoord assortiment!

Meer lezen

Catering basisscholen Stadskanaal


Viering van het einde van het schooljaar door de kinderen van de basisscholen Hagenhof en Mozaïek te Stadskanaal te verwennen met verantwoorde frietjes, sauzen en een snackje!

Meer lezen

Buurtfeest Picardhof


Of wij geïnteresseerd waren om een bijdrage leveren aan een buurtfeestje? Spontaan de zomer vieren, even de corona-zorgen vergeten en weer volle kracht vooruit!

Meer lezen

De kastanjehoeve


Tijdens de corona-periode zijn wij een samenwerking aangegaan met mede-ondernemer Jeroen Penninga. De inspiratiewagen van Snackbar van de Toekomst is te vinden zijn op zijn terrein en hier zijn meerdere lekkere en verantwoorde snacks en dranken af te halen!

Meer lezen

MBO Challenge Voedselverspilling


1ste jaar studenten van het MBO Terra-College te Groningen hebben meegedaan aan de landelijke MBO Challenge Voedselverspilling, waarin een verspilling in de voedselketen origineel moest worden opgelost.

Meer lezen

Terra college Groningen


Afgelopen 3 maart hebben wij aan de leerlingen van Terra college aardappelfriet en pompoenpatat geserveerd. Deze aardappelfriet en pompoenpatat werd geserveerd met een selectie aan bijpassende sauzen.

Meer lezen

Workshop SVO Opleiding


Marco Agema gaf drie keer een inspirerende workshop van anderhalve uur aan de docenten en medewerkers van de SVO-vakopleiding FOOD.

Meer lezen

Sectorbijeenkomst Horeca


Afgelopen 4 maart zijn wij door de Rabobank uitgenodigd voor de Sectorbijeenkomst Horeca. Hier horen natuurlijk gezonde en duurzame snacks bij!

Meer lezen

Weekend Raad van Jongeren in Drenthe


Jongeren kwamen in een weekend bij elkaar om met elkaar in gesprek te gaan en zelf besluiten te nemen over de toekomst. Hoe denken zij over leefomgeving, ongelijkheid, klimaatverandering en problemen in de natuur?

Meer lezen

Leermeesters Noorderpoort


Leermeesterdag Noorderpoort werd georganiseerd voor aangesloten leermeesters uit de horeca. Insteek was om de aanwezigen het nieuwe duurzame ondernemen mee te geven via allerlei workshops.

Meer lezen

Bruiloftsfeest


We werden benaderd door het aanstaande bruidspaar om onderdeel te worden van het bruiloftsfeest.

Meer lezen

Case - Bax

BitterBallenBorrel bij Bax Bier


Maandelijks wordt door Bax Bier bij de netwerkbijeenkomst BitterBallenBorrel een organisatie gevraagd om een verhaal te delen ter inspiratie van de aanwezigen.

Meer lezen

Woonforum Vesta


Stichting Woonforum zocht een partner om de gasten aan het meubelcentrum te verblijden met lekkernijen die een duurzame boodschap brengen. De stichting verwachtte dat bezoekers aan het woonforum een inspiratie vanuit onverwachte hoek wel kunnen waarderen en dit zouden koppelen aan de meubelzaken. Wij mochten als vliegwiel fungeren.

Meer lezen

Kerstlunch Vanhulley


De medewerkers en deelnemers aan het jaartraject van “Vanhulley” tijdens de lunch voorzien van een heerlijk portie friet met saus.

Meer lezen

Innovatiefestival Midden-Groningen


Wij stonden van 8:30 tot 17:00 met onze Inspiratiewagen voor de deur van de Bibliotheek bij de Winkelcentrum De Hooge Meeren te Hoogezand. Het programma van de 2e editie van het Innovatiefestival was vol van creativiteit, techniek, innovatie, vindingrijkheid, DIY, kunst, energie, robotica en domotica!

Meer lezen

Woongroep Marenland te Appingedam


Woongroep Marenland was duidelijk uit op een startpunt om met de gehele organisatie aan de slag te gaan met de transitie van traditioneel naar meer duurzaam.
De woongroep zocht via ons inspiratie om hun duurzame intentie om te zetten in actie.

Meer lezen

Klimaattop Noord-Nederland


2e editie van de Klimaattop Noord-Nederland, een inspiratie-evenement waar professionals de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van digitale transformatie ontdekken.

Meer lezen

World Vegan Day 2019


We stonden van 12:00 tot 17:00 met onze Inspiratiewagen naast de tent van het evenement van ProVeg. Onze rol bestond uit het bereiden van zo’n 250 veganistische hapjes en deze gratis uitdelen aan passanten.

Meer lezen

Battle of the schools 2019


Tijdens de Battle of the Schools werden wij ingevlogen om tijdens de tweede dag een presentatie en een diner te verzorgen om de deelnemers een opkikker te geven voor de laatste 15 uur van de Hackathon.

Meer lezen

Snackbar van de Toekomst in de Media


De Snackbar van de Toekomst trekt veel aandacht in de media. We worden dan ook regelmatig gevraagd voor interviews op TV, radio of in verschillende bladen.

Meer lezen

Bij de Hanos

Hanos Inspiratiedag 2019


Hanos hield voor branchegenoten uit de horeca een culinaire inspiratiedag.

Meer lezen

Een lange rij voor de inspiratiewagen

OBS Ter Borch 2019


De school hield een feestelijke open dag voor ouders van leerlingen met spelletjes op het schoolplein en de Snackbar van de Toekomst net buiten de poort.

Meer lezen

Marco voor de inspiratiewagen

Kick-off Snackbar van de Toekomst


Op maandag 8 juli 2019 was het dan zover, de Kick-Off van de Inspiratiewagen van Snackbar van de Toekomst.

Meer lezen

OBS de Lisdodde


Een presentatie van Snackbar van de Toekomst t.o.v. kinderen in de leeftijd van 11 en 12 jaar. Volwassen thema’s zoals voeding, energie, mobiliteit en samenwerken omzetten naar de gedachten van de kinderen.

Meer lezen

Provinciehuis 2019


Een door de provincie georganiseerde lunchlezing over de economische kansen van gezondheid. Het thema van deze middag was: “Meer gezonde jaren als strategische keuze voor het bedrijfsleven.

Meer lezen

Circulair Bouwen


Afgelopen 1 en 2 november 2018 was het gebied rond de Havenkade in Assen het toneel van hét evenement rond Circulair Bouwen.

Meer lezen

Ketentafel: Plantdag 2018


De Ketentafel Voedsel Stad & Ommeland is een netwerk waarin maandelijks tientallen deelnemers uit de regionale voedselketen bijeenkomen.

Meer lezen

Meet & Eat Bakkeveen


Meat & Eat was een inspiratiebijeenkomst voor voedselbeleid in Noord-Nederland.

Meer lezen

Anloo Vergroent


Anloo Vergroent is een initiatief van inwoners uit Anloo en leden van de Magnuskerk.

Meer lezen

Groningen Gist 2018


Deze bijeenkomst stond in het teken staan van vergisten en wat er allemaal gebeurt op het gebied van duurzaamheid m.b.t. logistiek en distributie en lokale initiatieven.

Meer lezen

Welcome to the Village


Welcome to The Village is het mooiste festivaldorp van Nederland, middenin de zomer. Naast muziek staan ook theater, dans, innovatie, kunst & design en voedsel op het programma.

Meer lezen

Vegan Kerstmarkt


De Vegan Kerstmarkt tijdens de kerstvakantie 2018 op het Suikerunie terrein in Groningen.

Meer lezen