Groningen

Battle of the schools


Waar
Noorderpoort Groningen

Wanneer
15 oktober 2019

Wat
ICT/Mediavormgeving studenten van verschillende onderwijs instellingen de strijd aan gaan om de meest innovatieve oplossing te vinden voor duurzame vraagstukken uit het bedrijfsleven.
De drie beste ideeën mochten gepitcht worden tijdens de finale op 17 oktober bij Trendship..

Ook geïnteresseerd zoals vele anderen? info@snackbarvandetoekomst.nl


Onze rol en bijdrage

Tijdens de Battle of the Schools werden wij ingevlogen om tijdens de middelste dag van de 3 een presentatie en een diner te verzorgen die voor de deelnemers even weer een opkikker waren om de laatste 15 uur van de hackathon nog even fris en fruitig door te komen.

Onze presentatie ging over verantwoord ondernemen en dat je als individu niet meer mag accepteren dat er altijd groei is, dat er dus ook gekeken moet worden naar meer waardevolle voeding. Denk daarbij aan producten die bijvoorbeeld minder koolhydraten bevatten, zoals een “Belgische Mayonaise” van Remia die vrij is van suikers. We schetsten het vergezicht van een wereld waarin de Sustainable Development Goal’s regeren als de belangrijkste boodschap. We betoogden dat voeding heel goed als vliegwiel kan fungeren om de kennis en toepassingen omtrent alle 17 SDG’s te vergroten!

Verder werden er tijdens het diner een bordje gepresenteerd met daarop verse Spijkse frieten, van Zwol Landbouw, een spies met verschillende snacks zoals de hybride gehaktbal, tempura van bloemkool, gevulde wonton, Cocos bitterbal en een Vegan kipcorn. Dit alles werd gecomplementeerd met een verse salade met als hoofdonderdeel pompoen en aangevuld met een losse dressing van Callowfit, 0% vet en suiker. Om het feest helemaal af te ronden was er voor de liefhebbers nog een flesje Earth Water en een mini chocolade ijsje van Ice Crime die naast de fairtrade chocolade ook Stevia bevat i.p.v. de traditionele suikers.

Naast de Belgische mayonaise van Remia stonden ook de Clean Label mayonaise en de Hollandse Tomaten ketchup van Oliehoorn op het menu.

Prachtig dat wij een onderdeel mochten zijn van deze interessante cases met jongeren die samen onderweg gaan om hun toekomst kleur te geven. Via voeding gebeurt er iets magisch. Conclusie: een zeer geslaagd evenement!

Partners