Catering basisscholen Stadskanaal

Hagenhofschool & Mozaïek


Waar
Acaciahage 21-23, Stadskanaal

Wanneer
3 juli 2020

Wat
Viering van het einde van het schooljaar door de kinderen van de basisscholen Hagenhof en Mozaïek te Stadskanaal te verwennen met verantwoorde frietjes, sauzen en een snackje!

En het afscheid van een collega, die meer dan 15 jaar de Hagenhof school had gediend, was reden om een culinaire lunch aan alle docenten en overige medewerkers te verzorgen.


Onze rol

De directies van de Hagenhof & Mozaïek school vroegen ons de catering te verzorgen tijdens de feestelijke laatste schooldag van het bijzondere leerjaar 2019-2020 (corona perikelen). Corona was een beetje achter ons en er was ruimte om wat meer uit te pakken. Geen schoolreisje maar een versnapering tijdens de laatste lesdag. Heugelijk feit was ook dat Snackbar van de Toekomst benaderd was om de koppeling met duurzaamheid te maken en dan met name verwerkt in de verhalen van de gepresenteerde producten.

We kozen voor lokale verse frietjes van Agria aardappelen van boer Menko van Zwol uit Spijk. Deze lekkernijen werden zonder toevoegingen van zout of kruiden geserveerd, maar wel met diverse verantwoorde sauzen. Zo hadden wij de sauzen van Verstegen, Curry en tomatenketchup zonder toegevoegde suikers, en de mayonaises van Oliehoorn, Clean Label en Vegan Mayonaise. Verder mochten de kinderen van groep 1 t/m 8 ook nog kiezen uit een vegetarische draadjesvleesch bitterbal, een stukje 1* Beter Leven frikandel en een stukje vegetarische frikandel van Ad van Geloven.

Voor de lunch van de medewerkers van beide scholen kozen we voor dezelfde lokale verse frieten, een vegetarische Groningse mosterdsoep, een mini broodje vegan shoarma met vegan knoflooksaus op basis van de vegan mayonaise van Oliehoorn (verse ingrediënten van het EkoHuis uit Eelde, zoals knoflook, bieslook en peterselie), mini broodje runder burger en een vegan variant van slagerij Herenhuis.

Op een proeverij van allerlei snacks kwamen wij voor de dag met heerlijke smaakvolle bitterballen van Chef Thor, kaasrollen van Top King Snacks, vegetarische frikandellen van Ad van Geloven, wakamé bitterballen van Olijck en de vlega balletjes van slagerij van de Zee.

Kortom een mooi gevulde laatste schooldag in het Groningse Stadskanaal. Vanuit de schoolleiding wordt nu nagedacht of er een vervolg kan worden gegeven door Snackbar van de Toekomst in de vorm van een Inspiratiesessie voor de jongeren in groep 7 of 8 op meerdere lesmomenten. De scholen omarmen duurzaamheid, ze zitten al in een duurzaam gebouw en ze willen de gebruikers, leerlingen en docenten meenemen in het maken van bewuste keuzes in het leven zoals voeding!

Wanneer ook u meer bereiken wilt binnen uw organisatie op het gebied van bewuste keuzes maken, vraag dan de Snackbar van de Toekomst om op een toegankelijke manier duurzaamheid te laten landen. U kunt vervolgens aan de slag binnen uw organisatie om het concreet toe te gaan passen.

Wilt u nu ook eens ervaren wat wij met onze Inspiratiewagen voor uw bedrijf zouden kunnen betekenen? Neem contact met ons op via marco@snackbarvandetoekomst.nl of 06-51000901.

Partners

Sfeerimpressie