Catering ondersteuning Eemshaven

Google Datacenter


Waar
Google Datacenter, Oostpolder 4, Eemshaven

Wanneer
31 juli 2020

Wat
De vaste cateraar OBS Vermaat Groep van het Google datacenter ondersteunen


Onze rol
In de opbouw van de catering aan 140 personen gaf Google heel duidelijk aan dat het midden in de Pride Week zou gaan vallen en dat zij daar via voeding graag aandacht voor zouden willen maken. De meest voor de hand liggende gedachte was met fleurig gekleurde producten. Daarnaast wilden zij liever geen snacks uit de frituur en bij alle producten een goede uitleg waarom gekozen.

Wij gingen aan de slag en besloten dat de heerlijke verse friet van nieuwe aardappelen (ras: Frieslander) van Menko van Zwol uit Spijk de ideale thuiswedstrijd zou zijn. Spijk en de Eemshaven zijn immers hemelsbreed een paar kilometer van elkaar verwijderd. We voegden Clean Label mayonaise van Oliehoorn met een biologisch bietensap van Pfanner eraan toe, waardoor de mayonaise een fantastische roze kleur kreeg met een vleugje bietensmaak als bonus!

Wat betreft de snacks kozen we voor een volledige vegan burger, Beyond Burger van Beyond Meat, tussen een heerlijk paprika broodje van Diversi Foods. Dit maakten we op met de biologische garnering van Udea (sla, tomaat, augurk en rode ui); uitjes gebakken van Go-Tan; curry ketchup zonder toegevoegde suikers van Verstegen en een Vegan mayonaise van Oliehoorn. Duurzaam en gezond kan ook (hybride) door een gedeelte van het vlees weg te laten. Dat deden we met de vlega bal (vlees wordt voor een groot gedeelte vervangen door veldbonen), afkomstig van slagerij van der Zee, en de Hipster Hotdog (50% minder vlees en o.a. vervangen door rode linzen) van Olijck uit Halfweg. Beide snacks werden aangekleed met een heerlijk broodje uit de regio. De hotdog kreeg een puntje van Haafs bakkerijen als basis en de gehaktbal kreeg een schijf brood van Luuk Bouwman. Beide bakkers maken gebruik van Groningse granen.

De hipster hotdog werd verder aangekleed met echte Groningse mosterd van Abrahams mosterdmakerij, clean label mayonaise van Oliehoorn, curry ketchup van Verstegen, zoetzure biologische augurken van You Organic Nature, uitjes gebakken van Go-Tan en op de top biologische geraspte wortels van Udea. De gehaktbal werd opgesierd met de reeds benoemde biologische mosterd!

De catering was een klus van vroeg opstaan, diverse protocollen doorlopen om binnen te komen en uiteindelijk genieten van het lekkere weer. De medewerkers van Google waren zeer content met de keuzes die wij gemaakt hadden. De gehaktbal uit de jus, de burger van de bakplaat en de hotdog werd bruin gebakken op een smoker van OBS Vermaat Groep. Uiteraard werden de frieten gefrituurd in frituurolie van Oliehoorn, de Green Label variant!

Wij mogen concluderen dat de missie is geslaagd daar er louter positieve reacties waren van de afnemers en de samenwerkingspartners. De wisselwerking tussen de verschillende organisaties, OBS Vermaat-Groep en Google, liep op rolletjes tot aan de laatste hap!

Wilt u nu ook eens ervaren wat wij met onze Inspiratiewagen voor uw bedrijf zouden kunnen betekenen? Neem contact met ons op via marco@snackbarvandetoekomst.nl of 06-51000901.

Partners

Sfeerimpressie