Health Hub Roden

Weekend Raad van Jongeren in Drenthe


Waar
Weekend Raad van Jongeren in Drenthe

Wanneer
Zaterdag 1 en Zondag 2 februari

Wat

Jongeren kwamen in een weekend bij elkaar om met elkaar in gesprek te gaan en zelf besluiten te nemen over de toekomst. Wat vinden zij belangrijke thema’s? Hoe denken zij over leefomgeving, ongelijkheid, klimaatverandering en problemen in de natuur?

Tijdens het weekend waren er allerlei prominenten aanwezig, o.a. de burgemeester, bestuurders en ondernemers, om naar de jongeren te luisteren en met ze in gesprek te gaan.

Het was een leuk en dynamische groep jongeren van allerlei leeftijden (12 -18 jaar) en achtergronden. Het heeft geresulteerd in leuke en goed uitvoerbare ideeën betreffende “meer biodiversiteit in de leefomgeving”. Voorbeelden zijn meer groen in de straten, minder stoeptegels in tuinen en burgers actief betrekken om het straatbeeld minder strak te organiseren en dus de natuur haar gang laten gaan.

De uitkomsten werden door de kinderen overhandigd aan Princes Laurentien, burgemeester en wethouders en ambtenaren van de groenvoorziening van de gemeente Westervelde die gezamenlijk aanwezig waren tijdens het slot akkoord op woensdag 5 februari 2020 in hetzelfde Health Hub Roden.

Onze rol

De organisatie Politiek Netwerk Drenthe vroeg ons de catering te doen op basis van gezond en verantwoord voedsel en biologische drankjes.

Twee dagen lang zorgden we ervoor dat er tijdens de lunch diverse lekkernijen op tafel stonden, zoals een veganistische tomaten- en wortelsoep en diverse lokale broodjes met beleg van biologische achtergrond. De aangeboden zoete smeersels bevatten beduidend minder of helemaal geen toegevoegde suikers. Tijdens het middagprogramma kregen de jongeren een verantwoorde mueslireep, een stuk seizoen fruit en verantwoorde chips. In de avond lag bij het diner de nadruk op minder groot in de vorm van mini burgers. Er was heerlijke veganistische pasta, er waren gevulde pitabroodjes met o.a. humus, versbereide salade en aardappelfriet met een lokale insteek.

We probeerden de jongeren ervan bewust te maken dat onze keuzes een positief resultaat voor de jongeren zelf hadden. De biologische aanmaaklimonades van SOOF en biologische frisdranken bevatten minder suiker en zorgen ervoor dat je minder snel dorst hebt. Op zuivelgebied namen we een biologische variant van een lokale partner, namelijk melkveebedrijf De Venehoeve. Het zijn heerlijke zuivelproducten, vers gemolken en bewerkt op de boerderij.

Kortom: een zeer geslaagd weekend door de fijne samenwerking met de organisatie maar vooral door de positieve reacties van de aanwezige kinderen.

Ook nieuwsgierig of wij uw feestje of bijeenkomst kunnen ontzorgen met een verantwoorde catering?

Dan kunt u ons bereiken via info@snackbarvandetoekomst.nl of 06-51000901

Partners

Sfeerimpressie