InstockMarket

InstockMarket


InstockMarket een oplossingsgerichte onderneming voor onvermijdbare voedselverspilling. Zij creëren enerzijds voor telers, producenten en tussenhandelaren zo veel mogelijk waarde, anderzijds helpen ze de horeca aan verrassend goede producten voor de beste prijs. Wij raden hen aan iedereen, die het voedselverspillingvraagstuk een doorn in het oog is.

InstockMarket vult een gat in de markt die in onze ogen hard nodig is om op te vullen daar er in Nederland jaarlijks zo’n 2,5 miljoen ton eten in de hele keten verspild wordt. Alle landbouwgrond, water, energie en (C)O2 uitstoot voor de productie hiervan, gaan hiermee verloren. Dit heeft een enorme impact op onze aarde. Voedselverspilling begint met preventie: het voorkomen van verspilling, maar helaas is dat niet in alle gevallen mogelijk. Een afwijkende maat, verkeerd gelabelde verpakkingen, gecancelde orders, pallets met een paar mindere producten waarvan het merendeel wel goed is, productschade door weersomstandigheden, zo maar een greep uit het aantal redenen waar voedselverspilling door ontstaat.

Daarom is het gaaf dat InstockMarket is opgericht en dat zij in heel Nederland kunnen leveren. Dat heeft ons gestimuleerd om eens te kiezen voor dit inkoopkanaal. Uiteraard heeft het ook beperkingen zoals de hoeveelheid af te nemen producten, het laat weten wat er af te nemen valt en de minimale af te nemen producten (om prijstechnisch het voordeel te pakken). Maar ondanks deze beperkingen (voor ons dan), is de samenwerking heel goed bevallen en zijn de producten die wij hebben afgenomen van hoge kwaliteit en maximaal in te zetten in een gemiddelde horeca keuken.

Waar wij helemaal blij van worden is het doorgeven van de impact die jij als klant van InstockMarket realiseert op het verminderen van de voedselverspilling. Onderstaande link/plaatje geeft in ieder geval weer dat wij bijna 90 kg. voedsel hebben gered van de afvalbak en daar zijn wij best trots op!

Kortom, een aanrader!

Check de website: https://www.instockmarket.nl/ & laat je registreren om eens een serie producten te bestellen!