MBO Terra

MBO Challenge Voedselverspilling


Ouderen hebben de wereld te leen van de jeugd, die op haar beurt de toekomst heeft. Het zou mooi zijn wanneer we die wereld een beetje mooier doorgeven dan we die zelf hebben aangetroffen.

Het vraagt lef om naast het goede ook te delen dat wij ouderen fouten hebben gemaakt en het is wijs om de jeugd zelf tegen hun eigen fouten aan te laten lopen.
Jong en oud leven samen en vanuit het onderwijs wil ik de jeugd zelf oplossingen laten bedenken.
De rol van Snackbar van de Toekomst gaat ook over ruimte geven en bijsturen waar nodig is. We gaan in gesprek met de jeugd en bieden ze de kans om duurzame ideeën over voedsel te presenteren aan de buitenwereld!

Via de Inspiratiewagen van Snackbar van de Toekomst zijn er al meerdere ondersteuningen gegeven aan verschillende onderwijsprojecten. Zo ook MBO Food Challenge, waar verschillende groepjes studenten trachten een concrete oplossing te bedenken voor een voedseloverschot ergens in de keten. Zo hebben wij een aantal projecten succesvol mogen afronden met o.a. pompoenen en veldbonen die concreet werden omgetoverd tot patat, brownies en soep.

Voor Snackbar van de Toekomst als innovatieplatform is samenwerken met het onderwijs een gave route, waarmee allerlei type ondernemingen nog veel meer mee zouden kunnen doen. Het is te hopen dat ondernemers wakker worden en hun innovatie trajecten meer gezamenlijk oppakken met het onderwijs (alle niveaus). Zowel voor de ondernemer (minder kosten – meer marketing) als het onderwijs (ervaring studenten – lesmateriaal sluit het goed aan bij de markt) en is het een win-win.
Sterker nog, in het onderwijs liggen mogelijkheden om nieuw talent te ontmoeten en wellicht versneld de krapte op de arbeidsmarkt op te vullen. Aan de andere kant is het als ondernemer ook je eigen plicht om je ambacht door te geven, want anders sterft je vak wellicht uit!

Meer informatie over de MBO Challenge voedselverspilling

Bekijk onze diensten of neem contact op voor een vrijblijvend gesprek via 06-51000901 of mail marco@snackbarvandetoekomst.nl