Promotie verantwoorde voeding, energie en mobiliteit

Cazemier Boerderij


Waar
Cazemier Boerderij, Tolbert

Wanneer
26 september

Wat
Lokale Energietransitie in Leek en Tolbert treffend in beeld: Pa schrijft zich in voor 10 energiecertificaten en profiteert 15 jaar lang van een gunstig financieel rendement en investeert daarmee voor zijn zonen in een duurzame regio.

Op zaterdag 26 september werd een succesvolle informatiedag over duurzame energie in Leek/Tolbert, georganiseerd door Energie Collectief Tolbert. Mooi, een tiental inschrijvingen voor het eerste zonnedakproject in Tolbert. Met 285 zonnepanelen goed voor duurzame energie voor 25 huishoudens. Het volgende dak voor 500+ panelen is al in beeld. Voor het rendement (tot 15%) of als investering in een duurzame regio voor je (klein)kinderen is het absoluut de moeite waard om het te overwegen.

Meer informatie: Energie Collectief Tolbert

Naast de aanwezigheid van Energie Collectief Tolbert/Leek was ook een onderdeel van het aanbod die middag om een testrit in Nissan Leaf te maken. Deze werden aangeboden door MobiNoord, om het #autodelen te stimuleren. Verder was de hulp ingeschakeld van Snackbar van de Toekomst om overheerlijke en verrassende duurzame hapjes te delen met de bezoekers.


Onze rol
Wat een leuke en inspirerende opdracht werd ons gegund voor zaterdag 26 september 2020. Wij mochten de gasten die kwamen voor de thema’s gezamenlijk energie opwekken en een auto delen verrassen met leuke inspirerende hapjes. Zo uit de frituurolie of van de bakplaat. Laten zien dat er heel veel smaakvolle alternatieven voor vlees zijn en ook de koppeling met het onderwerp vlees en een alternatief, oftewel hybride. Wij hadden op dat thema een hipster hotdog (varkensvlees met rode linzen) en een vlega gehaktbal (varkens vlees met veldbonen) bij ons, waarbij de bezoekers een terugkoppeling gaven dat het super lekker was.

Ook de koppeling met lokaal voedsel was aan gedacht door het aanbieden van verse lokale frieten (boer Menko van Zwol uit Spijk) en ook rundvlees bitterballen met een kruidnageltje (ABZ Anloo).

Ook hadden wij voor deze opdracht de sauzen van Verstegen bij ons. Dit is een ketchup zonder toegevoegde suikers. Daarnaast was er keuze uit de Veganaise van Oliehoorn of de Clean Label Mayonaise. Waarbij het grote verschil tussen de beide mayonaises het gebruik van een ei of juist niet was.

Uiteraard werden er bakjes en bordjes gebruikt die gemaakt waren van niet plastics en ook de schoonmaakmiddelen waren van Eko keurmerk voorzien (Hygeniq) en heel uniek uit Nederland, Enschede.

Kortom, een leuke en energieke dag waar ook voor Snackbar van de Toekomst veel te leren viel over de thema’s mobiliteit en energie!

Wilt u nu ook eens ervaren wat wij met onze Inspiratiewagen voor uw bedrijf zouden kunnen betekenen? Neem contact met ons op via marco@snackbarvandetoekomst.nl of 06-51000901.

Partners

Sfeerimpressie