Inspiratie catering

SAR Liquors


Waar
Bovenstreek 6b, Groningen.

Wanneer
22 & 25 september

Wat
2 keer aanwezig om een feestje binnen een bedrijf culinair op te leuken met als uiteindelijke doel vanuit Snackbar van de Toekomst om de deelnemers aan de catering met een positief gevoel huiswaarts te laten vertrekken. In ieder geval was het de 1ste keer zo goed bevallen dat ons gevraagd werd om 3 dagen later nog 1 keer op te komen dagen.


Onze rol
1 van onze speerpunten is om ondernemers te inspireren tot het maken van andere en dan met name verantwoorde keuzes. Keuzes die mogelijk zal leiden tot het volgen van een andere koers binnen de onderneming. Dat een ondernemer de koers binnen zijn organisatie vaak samen met zijn teamleden uitstippelt, maar zeker uitvoert, is een gegeven en dan is het ook een goede zet om een bepaalde inspiratie en innovatie van andere partijen, zoals Snackbar van de Toekomst, in te schakelen om het team maximaal te bedienen in de hoop dat na het vertrek van deze partijen de focus op scherp staat en er een nieuwe dynamiek in een organisatie ontstaat. Dynamiek dat zorgt voor nieuwe en betere resultaten.

Op 22 september waren wij aanwezig bij SAR Liquors in Groningen om de lunch te verzorgen. 1 van de eigenaren van SAR Liquors had daarbij nog expliciet gevraagd aan ons of wij een inhoudelijk openingspraatje konden organiseren om de toehoorders mee te nemen in het maken van andere keuzes. Het openingspraatje had als thema “de Transitie” om de toehoorders mee te nemen in de weg die geopend was om uiteindelijk daar te komen waar Snackbar van de Toekomst zich nu bevond. Van traditioneel ondernemen naar meer betekenisvol opereren.

Om de waarde van het openingsverhaal te onderstrepen was het voor Snackbar van de Toekomst een logisch vervolg dat tijdens de lunch hier ook zichtbaar gehoor aan gegeven was. Dus met verschillende producten zoals lokale frieten (MAX Patat) met sauzen zonder toegevoegde suikers & een hybride hotdog (Olijck) en vegan burger( Beyond Meat) tussen een heerlijk groentebroodje (@Diversy Foods) werden de gebruikers van de lunch zichtbaar geïnteresseerd in de onderwerpen waar Snackbar van de Toekomst ook voorstaat. O.a. verspillingen, lokaal, minder suikers, biologisch en kleinere porties.

Vanuit de directie was het enthousiasme zeer groot dat er gelijk gepolst werd of 3 dagen later een vergelijkbare activiteit opgevoerd kon worden. Bij het aanschouwen van de agenda bleek dat er ruimte lag en togen wij 3 dagen later wederom richting SAR Liquors om de groep wederom te verblijden met diverse producten met een sterk verhaal. Dit keer was er gekozen voor verse frieten gemaakt van aardappelen van Menko van Zwol uit Spijk (Provincie Groningen), (vegan) mayonaises van Oliehoorn, ketchups van Verstegen, Zeewierburger van Olijck, TED MEX burger van SoFine Foods en garnering van Bieze. De broodjes die gebruikt werden kwamen deze keer van bakkerij Luuk Bouwman die bekend staat om zijn vakmanschap. Niet alleen om de voortreffelijke smaak maar ook omdat hij bewuste keuzes in het inkoopbeleid erop na houdt.

Kortom, voor Snackbar van de Toekomst een bijzondere gewaarwording dat in 1 week 2 keer het zelfde bedrijf bezocht wordt en dat bij de 2e keer de feedback over de 1ste activiteit nog vers in het geheugen zit en dat je met de mensen in gesprek gaat en merkt dat ze de energie van de presentatie van de 1ste keer mee hebben genomen in hun hoofd en inmiddels toch wel anders zijn na gaan denken als het gaat om de huidige voedselketen en wat je als consument daar zelf veranderingen in aan kunt brengen. O.a. kwam naar voren dat een aantal aangaven dat ze meer lokale producten zouden gaan kopen, dat ze voor hun kinderen beter zouden gaan letten op de hoeveelheid suiker in een product en balans op het bord van groot belang is. Niet dat onze boodschap het 1ste moment is was dat de toehoorders met duurzaamheid in aanraking kwamen, maar het was weer een bevestiging dat je echt wel andere keuzes kunt maken en ook vol kunt houden omdat het leuk wordt!

Wilt u ook meer bereiken binnen uw organisatie op het gebied van het maken van bewuste keuzes, dan is het misschien interessant om via Snackbar van de Toekomst op een toegankelijke manier duurzaamheid te laten landen, om vervolgens aan de slag te gaan binnen uw organisatie om het concreet toe te passen.

Wilt u ook eens gebruik maken van de inspiratie en innovatie kracht van Snackbar van de Toekomst dan zijn we te bereiken op marco@snackbarvandetoekomst.nl of 06-51000901.

Partners

Sfeerimpressie

De producten