Euroborg, Groningen

Sectorbijeenkomst Horeca


Waar
Euroborg, Bouwmaboulevard

Wanneer
4 maart 2020

Wat
Afgelopen 4 maart zijn wij door de Rabobank uitgenodigd voor de Sectorbijeenkomst Horeca. Tijdens dit evenement werden de genodigden meegenomen in de diverse kansen en uitdagingen van de horeca. Hier horen natuurlijk gezonde en duurzame snacks bij, geserveerd door Snackbar van de Toekomst. Zo zetten we gelijk een voorbeeld neer voor de ondernemers die waren uitgenodigd en werken we samen aan een meer duurzame wereld.

Onze rol
Niet alleen serveert de Snackbar van de Toekomst hartige snacks, tijdens dit evenement hebben we verschillende zoetigheden geserveerd allen met een verhaal. De genodigden konden kiezen tussen drie verschillende soorten zoetigheden: de appelplaatkoek, een pannenkoekwrap of een stukje perzik-sinaasappel kwarktaart.

Wat maakt nou het verschil? We hebben gekozen voor producten van lokale boeren, zoals het fruit van Oudebosch in Groningen en het meel van de streekboer. Verder is de kwarktaart vegetarisch doordat er gebruik gemaakt is van agar-agar poeder, in plaats van gelatine (botten van varken en rund). Agar-Agar poeder is daarnaast ook nog eens een bron van calcium, ijzer en vezels!

De zoetigheden zijn allen gemaakt van volkorenmeel en volkorenproducten, volkorenproducten bevatten namelijk meer vitamines dan niet volkoren producten. Bovendien kan het nuttigen van volkoren producten het risico op bepaalde hartziekten en diabetes type 2 verlagen. De recepten zijn gemaakt met zo min mogelijk suiker, suiker bevat naast calorieën namelijk geen waardevolle voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. In de pannenkoeken is er gebruik gemaakt van plantaardige melk, vaker kiezen voor plantaardig is namelijk beter voor het milieu en beter voor je gezondheid! Twee speerpunten waar de Snackbar van de Toekomst altijd op terugkomt.

Al met al: een duurzame en gezonde dag die hopelijk bij veel partijen voor inspiratie heeft gezorgd! Bent u nieuwsgierig naar wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op!

U ons bereiken via info@snackbarvandetoekomst.nl of 06-51000901

Partners

Sfeerimpressie