Appingedam

Woongroep Marenland te Appingedam


Waar
Appingedam

Wanneer
25 november 2019

Wat

Woongroep Marenland was duidelijk uit op een startpunt om met de gehele organisatie aan de slag te gaan met de transitie van traditioneel naar meer duurzaam.

De woongroep zocht via ons inspiratie om hun duurzame intentie om te zetten in actie. We hebben hen verteld welke stappen wij hebben gezet in het verleden op weg naar duurzaamheid. We hebben hen laten proeven wat het heden en de nabije toekomst in petto heeft voor de gemiddelde snackverkopende organisatie.

Onze rol en bijdrage

Tijdens de lunch konden de leden genieten van de verantwoorde keuzes die Snackbar van de Toekomst presenteerde. We lieten ze kennis maken met de drankjes (vers geperste sappen, Fritz-Kola en Earth Water), broodjes (Luuk Bouman), beleg (De Kaaskop en Biologische slager “de Groene Weide”), Groningse Mosterd Soep (Abrahams Mosterdmakerij) en verpakkingen (Fonkels)-verpakkingen). Zo werd getracht het vuurtje op te stoken en de aanwezigen te verduidelijken dat bewustere keuzes heel makkelijk door jezelf genomen kunnen worden.

In de presentatie van Marco Agema liet hij de toehoorders inzien dat de verandering binnen organisaties op allerlei manieren tot stand kan komen. Hij gaf aan dat het niet uitmaakt hoe je begint, maar dat je begint. Via de lunch kwam een discussie opgang die zorgde voor de nodige herkenning in mogelijkheden om binnen de eigen organisatie direct aan de slag te gaan.

Maar aan de hand van verschillende stellingen bleek wel dat er in de groep nog geen eensgezindheid aanwezig was. Aan de hand van Marco’s inzichten in het toepassen van toekomstbestendige oplossingen werd duidelijk bij de meerderheid van de groep dat er eigenlijk geen goede reden te verzinnen was om niet aan de slag te gaan. Daarom werd besloten om na de lunch in verschillende groepen uiteen te gaan om vervolgens te starten met de procedure van het bedenken van gezamenlijke oplossingen.

Kortom: Een zeer geslaagde lunch met presentatie waarin de groep duidelijk aangaf er vol voor te gaan!

Geïnteresseerd aan wat wij aan uw festiviteiten kunnen bijdragen? Neem contact met ons op info@snackbarvandetoekomst.nl

Partners