Houten

Workshop SVO Opleiding


Waar
Houten

Wanneer
15 november 2019

Wat
De SVO opleiding organiseert 1 keer per kwartaal een inspiratie dag voor docenten en overige medewerkers van de SVO-vakopleiding FOOD.

Onze rol

Op 15 november van 9:00 tot 15:00 uur gingen wij naar de school SVO-vakopleiding FOOD.
Marco Agema gaf drie keer een inspirerende workshop van anderhalve uur aan de docenten en medewerkers van de SVO-vakopleiding FOOD. De algemene onderwerp van de workshop was Foodtrends, maar ten eerste vertelde Marco hoe Snackbar van de Toekomst tot stand is gekomen.

Foodtrends is in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Zo zie je vaak dat mensen meer veganistisch en vegetariër zijn aan het worden, maar hoe zit het in de jaren 2025? Naast Foodtrends had Marco ook onderwerpen zoals betekenisvolle ondernemen en transparantie op product niveau. Zulke onderwerpen hielpen de deelnemers zien dat de waarde van een product boven de prijs ligt. Daarnaast was er ruimte om de deelnemers van de workshop te informeren over de vijf principes van de Dutch Cuisine en de 17 Sustainable Development Goals. Tenslotte heeft Marco de productpaspoorten van Snackbar van de Toekomst laten zien aan de deelnemers van de workshop. Alle drie groepen waren erg enthousiast over de gegeven presentatie. De 3e groep ging zelfs in discussie met Marco over interessante onderwerpen die we tegen kwamen!

Terwijl Marco Agema presenteerde, deelde stagiaire Alessandra Soto hapjes uit aan de deelnemers. De deelnemers kregen twee hapjes gecombineerd met een passend sausje. De snacks die we geserveerd hebben zijn:
– Veganistische Bloemkool van Fareeda
– Veganistische Crispy Lemon Shrimpz van Vegan Seastar
– Rundvlees Hunebedjes van Krokketenkunst
– Linzen bieterballen van de Culinaire Vakschool

Elke hapje had een passend saus erbij. Zo hebben we de veganistische sauzen van Vegan Junkstar geserveerd o.a.: de Cocktail saus, Truffel saus en Smeck Saus. Naast de sauzen van Vegan Junkstar hadden wij de Veganaise van Oliehoorn ook tot ons beschikking.

Het was mooi om de docenten en medewerkers van SVO-vakopleiding FOOD te kunnen inspireren. Zij zorgen voor de jeugd van de toekomst en we vinden het prachtig dat we een deel kunnen zijn van deze inspiratie! Conclusie: een zeer geslaagd evenement!

Al met al: een duurzame en gezonde dag die hopelijk bij veel partijen voor inspiratie heeft gezorgd! Bent u nieuwsgierig naar wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op!

U ons bereiken via info@snackbarvandetoekomst.nl of 06-51000901

Partners

Sfeerimpressie