Juliët Vaszlovszky, Student Voeding en Diëtetiek.
Momenteel zit ik in mijn afstudeer fase waarvoor ik een scriptie schrijf bij Snackbar van de Toekomst. Een ontzettend mooi innovatief bedrijf die zich aan alle mogelijke kanten in zet voor het verduurzamen van de voedingsindustrie en meer.

Juliët kan jij jezelf voorstellen?

Ik ben Juliët Vaszlovszky, 23 jaar en studeer Voeding en Diëtetiek aan de Hanzehogeschool in Groningen. Momenteel zit ik in mijn vierde jaar waarin ik hopelijk aan het eind van dit jaar afgestudeerd ben. Voor mijn afstuderen schrijf ik een scriptie bij Snackbar van de Toekomst, hierover lees je later meer!

 

Wat doe jij in het dagelijks leven? Wat zijn jouw interesses? Wat zijn jouw hobby’s?

Naast mijn opleiding ben ik graag creatief bezig. Zo heb ik mijn eigen nagelstudio aan huis, vindt ik het leuk om nieuwe recepten uit te proberen en heb ik zo nu en dan een creatief project lopen als de tijd er voor is. Ook ben ik zoals de vorige zin het al verraad vrij ondernemend. Ik zou van bijna al mijn hobby’s wel een bedrijfje kunnen maken. Mijn interesses liggen momenteel veelal bij voeding en sport maar soms zijn er ineens verrassende projectjes die mij enthousiast maken en mij interesseren. Echter ligt de prioriteit nu eerst bij mijn studie.

 

Wat is jouw connectie met Snackbar van de Toekomst?

Momenteel zit ik in mijn afstudeer fase waarvoor ik een scriptie schrijf bij Snackbar van de Toekomst. Een ontzettend mooi innovatief bedrijf die zich aan alle mogelijke kanten in zet voor het verduurzamen van de voedingsindustrie en meer.

 

Waar gaat de scriptie inhoudelijk over?

Voor deze scriptie ben ik bezig met het ontwikkelen van een duurzame en dus verantwoorde snack. Hoe deze snack er precies uit gaat zien wordt nog onderzocht door het uitvoeren van een markt en consumentonderzoek. Wel staat vast dat de snack Gronings graan uit de Graanrepubliek gaat bevatten. Een mooi symbolisch gebaar voor de toekomstige samenwerking tussen Snackbar van de Toekomst en de Graanrepubliek.

 

Hoe verloopt de samenwerking met Snackbar van de Toekomst?

Ik vind de samenwerking tussen mij en Marco ontzettend goed lopen. Marco is transparant en heeft zijn kennis en informatie altijd klaar staan om meteen te kunnen delen. Daarnaast is Marco zijn enthousiasme aanstekelijk en heeft mij een diepere inkijk gegeven over het belang van duurzame ontwikkelingen en dat deze ontwikkelingen niet vervelend maar ook leuk kunnen zijn! Deze samenwerking heeft mij tot nu toe een ander inzicht gegeven en laten zien dat ik als toekomstig diëtiste een verschil kan maken in een duurzamere voedselproductie.

Op 9 oktober heb ik een dag mee gelopen met Snackbar van de Toekomst. Bij de installatie van de voedsel jongerenraad mocht Snackbar van de Toekomst de catering uitvoeren in de vorm van de genodigden voorzien van verantwoorde hapjes en drankjes. Zo hebben wij krekelfriet en aardappelfriet van lokale aardappelen uit Spijk geserveerd met daarbij heerlijke hapjes als bitterballen met verschillende verantwoorde vullingen, vega frikadellen en sticks met guacamole. Daarnaast mocht een drankje in de vorm van een sapje van Oudebosch, Earth water en smoothies van Fresh Fruit Express ook niet ontbreken. Een mooie zonnige dag die in het teken stond van het verduurzamen van de voedselproductie waarbij ook de 17 SDG’s veel ter sprake kwamen.