Saskia Hesse, Student Voeding en Diëtetiek.
Momenteel zit ik in mijn afstudeer fase waarvoor ik een scriptie schrijf bij Snackbar van de Toekomst. Een ontzettend mooi innovatief bedrijf die zich aan alle mogelijke kanten in zet voor het verduurzamen van de voedingsindustrie en meer.

Saskia kan jij jezelf voorstellen?

Hoi, ik ben Saskia Hesse en ik studeer Voeding en Diëtetiek aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ik zit in mijn vierde jaar, dat betekent dat ik op het moment aan het afstuderen ben. Ik hoop dan ook in juli 2022 de titel ‘diëtist’ met trots te mogen dragen! Veel mensen denken bij het woord ‘diëtist’ aan een persoon die in een ziekenhuis werkt of in een diëtistenpraktijk om mensen te helpen om af te vallen, maar een diëtist is en kan veel meer dan dat! Een diëtist heeft veel kennis van gezonde voeding en die kennis kan ingezet worden bij bijvoorbeeld productontwikkeling van voedingsmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een gezonde snack waarmee gezondheidswinst te behalen is!

 

Wat is jouw connectie met Snackbar van de Toekomst?

In de periode september 2021 tot en met januari 2022 voer ik mijn afstudeeronderzoek uit bij Snackbar van de Toekomst. Hier ben ik voornamelijk bezig ben met het (door)ontwikkelen van de bestaande bitterbal van Snackbar van de Toekomst, waarbij aspecten van zowel duurzaamheid als gezondheid aan bod komen. Naast dat Marco een aantal eisen stelt aan het eindproduct, krijg ik veel ruimte en kan ik mijn creatieve kant goed inzetten tijdens mijn afstudeeronderzoek. Heel erg leuk, want zo heb ik zelf veel invloed op het eindproduct! Ik werk veel zelfstandig, maar gelukkig is Marco altijd bereid mij verder te helpen als ik vragen heb.

 

Hoe verloopt de samenwerking met Snackbar van de Toekomst?

De samenwerking tussen Marco en mij verloopt goed. We geven elkaar de ruimte in het proces en vullen elkaar goed aan! We kunnen goed sparren over bepaalde zaken en door onze andere kijk op bepaalde dingen brengen we elkaar verder in het proces. Marco stimuleert mij om bepaalde zaken op een andere manier te bekijken dan dat ik in eerste instantie zou doen, waardoor er nieuwe inzichten ontstaan. Sommige aspecten neem ik ook mee in het dagelijkse leven, zoals de nieuwsgierigheid van de herkomst van bepaalde ingrediënten van een product. Ik merk dat ik de transparantie in het gehele productieproces steeds belangrijker vind! Al met al een hele leuke en leerzame periode om mijn afstudeeronderzoek bij Snackbar van de Toekomst uit te voeren.