Alessandra Soto, Stagiaire Voeding en Diëtetiek

‘Mijn rol in Snackbar van de Toekomst is het ontwikkelen van producten (snacks) die niet alleen lekker en gezond zijn, maar ook duurzaam. ’

De 4de jaar studenten van de opleiding Voeding en Diëtetiek bij de Hanzehogeschool, moeten voor   gedurende 5 maanden stage lopen. De studenten mogen zelf kiezen waar ze stage gaan lopen. De hoofdopdracht bestaat uit het ontwikkelen of het verbeteren van een product en/of dienst. Daarnaast moet de student de 13 persoonlijke leeruitkomsten vanuit de opleiding halen. Deze leeruitkomsten zijn ingedeeld in de volgende competitie gebieden: vakinhoudelijk handelen, professionaliteit, communicatie,  management en organisatie & ondernemerschap en marketing.

Hallo! Mijn naam is Alessandra Soto en ik ben stagiaire bij Marco Agema, projectleider van Snackbar van de Toekomst. Ik ben 4e jaar student bij de opleiding Voeding en Diëtetiek bij de Hanzehogeschool.

Ik ben geboren in Venezuela, maar verhuisde toen ik jong was naar het Caribische eiland, Aruba. Na het afronden van HAVO op Aruba besloot ik naar Nederland te verhuizen om mijn opleiding voort te zetten. Vanaf het begin van mijn studie was ik geïnteresseerd in de productie van voedsel. Ik wist altijd dat ik mensen wilde helpen, maar vond dat het adviseren van hen na een probleem als diëtist, al te laat was. Daarom wil ik me focussen op de oorzaak van het probleem, en dat is de productie van voedsel. Op de markt zijn veel ongezonde snacks en voedsel tot onze beschikking.

Mijn rol in Snackbar van de Toekomst is het ontwikkelen van producten (snacks) die niet alleen lekker en gezond zijn, maar ook duurzaam. In zekere zin geeft Snackbar van de Toekomst mij de kans om het probleem van ‘ongezond voedsel’ vanaf het begin aan te pakken. Ik ben erg dankbaar voor de gelegenheid die Marco aan mij gaf, om als productontwikkelaar stage te lopen. Deze stage hielp mij een nieuw perspectief te ontwikkelen in het proces van voedselontwikkeling. Het is iets waar ik altijd van gedroomd heb: om heerlijke, gezonde en duurzame snacks te ontwikkelen die een glimlach op het gezicht van mensen toveren!

Alessandra Soto