Lisa Gengler Stagiaire Voeding en Diëtetiek

De 4de jaar studenten van de opleiding Voeding en Diëtetiek bij de Hanzehogeschool, moeten voor gedurende 5 maanden stage lopen. De studenten mogen zelf kiezen waar ze stage gaan lopen. De hoofdopdracht bestaat uit het ontwikkelen of het verbeteren van een product en/of dienst. Daarnaast moet de student de 13 persoonlijke leeruitkomsten vanuit de opleiding halen. Deze leeruitkomsten zijn ingedeeld in de volgende competitie gebieden: vakinhoudelijk handelen, professionaliteit, communicatie,  management en organisatie & ondernemerschap en marketing.

Hoi, mijn naam is Lisa Gengler en ik heb het afgelopen half jaar stagegelopen bij Snackbar van de Toekomst. Hier heb ik samen met Marco gewerkt aan verschillende projecten.

Bij voeding en diëtetiek denken veel mensen aan een diëtist in een ziekenhuis of eerstelijnspraktijk die mensen helpt met afvallen of aankomen. Echter is een diëtist in nog veel meer werkvelden belangrijk! Een groot deel van de mensen met overgewicht of een ongezonde leefstijl consumeert ook ongezonde producten, bijvoorbeeld ongezonde snacks. In de ontwikkeling van snacks valt dus nog veel winst te behalen. Dit is de voornaamste reden dat ik heb gekozen voor een stage bij Snackbar van de Toekomst. Daarnaast is duurzaamheid voor mij erg belangrijk, om te blijven werken aan een betere wereld voor later.

Marco combineert duurzaamheid en productontwikkeling in de snackindustrie om zo gezonde en verantwoorde snacks te ontwikkelen en te verkopen. Het is voor mij een erg leerzame periode geweest waarin ik veel heb geleerd over duurzaam ondernemen.

Ik heb verschillende contacten gelegd die belangrijk zijn als toekomstig diëtist in dit werkveld, bijvoorbeeld Waldfarming. Waldfarming heb ik benaderd omdat ik dacht dat dit een goede aanvulling zou kunnen zijn bij het netwerk van Snackbar van de Toekomst, en hiermee heeft Marco inmiddels een mooie samenwerking opgezet. Ook heb ik zelf verschillende snacks ontwikkeld die zijn opgenomen in het assortiment van Snackbar van de Toekomst. Zo heb ik het wortelkoekje ontwikkeld, een burgertje gemaakt van biologische en lokale wortels uit Groningen! Verder heb ik gekeken naar de productpaspoorten, en is er samen met mijn input voor gezorgd dat er op de website nu ook de voedingswaarden per portiegrootte te zien zijn. Bij Snackbar van de Toekomst heb ik erg veel vrijheid gekregen om te doen wat ik zelf belangrijk vond met betrekking tot productontwikkeling en duurzaamheid, en werd ik tegelijkertijd erg betrokken bij wat Marco allemaal doet. Je voelt je als stagiaire bij Snackbar van de Toekomst een echte aanvulling en medewerker van het bedrijf. Zo sta je bijvoorbeeld ook samen op evenementen in de inspiratiewagen om de mensen te vertellen wat wij doen.

Ik kijk erg positief en dankbaar terug op mijn tijd als stagiaire bij Snackbar van de Toekomst en kan iedereen aanraden om hier stage te lopen en echt impact te maken!