Inspiratiecatering bij een familiedag

Een familiedag is een mooie gelegenheid om een leuke en verfrissende catering te presenteren. Mensen zijn opgewekt en genieten van elkaar. Een catering die zowel jong als oud zal moeten bekoren!

De vraag

De familie wil genieten van een heerlijke lunch met in ieder geval frietjes en broodjes hamburgers.

Onze invulling

Een lunch aanbieden waar frietjes, sauzen, salade, snackje en een ijsje voorbijkomen.

De friet

Verse aardappel frietjes met schil van het ras de Frieslander. De aardappelen geleverd door Van Zwol Landbouw uit Spijk (https://aardappelsvanvanzwol.nl/) De aardappelen zijn gewassen, gesneden, voorgefrituurd (130C) en vervolgens afgekoeld. Affrituren gebeurt bij een temperatuur van maximaal 170C in een frituurolie van EcoFry.


De snacks

Er is een heel scala aan mooie smaakvolle producten, zoals de veggie sticks & vlammetjes van Topking (https://topking.nl/nl/). Ook was er gevraagd om broodjes hamburger te presenteren. Broodjes van het Groningerland vanuit de bakkerij van Luuk Bouwman van meel van Mulder-Pot uit Kropswolde. De rundvlees burgers komen rechtstreeks van de Eytemaheert boerderij (https://eytemaheert.nl/) waar men het kringloop boeren hanteerd! Maar om de vleesloze kant van het verhaal ook een serieuse kans te bieden om te genieten van een broodje burger is er gekozen voor de Beyond burger van Beyond meat.


De sauzen

Vandaag gekozen voor een plantaardige fritessaus van Remia die op verschillende manieren gepresenteerd gaat worden bij de frieten. Uiteraard de neutrale variant maar ook 1 met wortel en biejes. In beide gevallen biologische toevoegingen gebruikt die via Ekohuis uit Eelde (http://hetekohuis.nl/) zijn ingekocht.

Ook de snacks mogen rekenen op verrassende sauzen combinaties zoals biologische ketchups van Bionova en 3 verrassende smaken mayonaises van Jean B√Ęton (https://www.jeanbaton.nl/) waar de vegan variant erg goed naar voren komt.


De salade

Een lunch zonder salade kan eigenlijk niet, dus bieden wij een mix van salades aan:

  • Eigen gemaakte vegan kartoffelsalade;
  • Biologische Avocado + lokale biologische erwten;
  • Verse sla, komkommer, tomaten en uien mix met verse Amelander sladressing.
  • Verse rode bietjes in azijn op smaak gebracht.

Het ijs

Om de lunch af te sluiten met een heerlijk verfrissend fruitijsje van SprimFruits. Deze ijsjes zijn lactose-, gluten- en e-nummervrij en zijn een feest om te zien. Tijdens deze lunch aangeboden in 3 smaakcombinaties.


Meer weten:

Wilt u meer te weten komen over de producten die vandaag gebruikt zijn of andere zaken rondom deze catering opdracht, vraag ons gerust live aan de Inspiratiewagen en wij doen ons best om een zo waardevol mogelijk antwoord door te spelen.

Wilt u nu ook een inspiratie catering oppakken welke door ons is vormgegeven of begeleid neem dan contact op via info@snackbarvandetoekomst.nl of bel 06-51000901

Met een vriendelijke en duurzame groet,

Marco Agema