Een Snackbar van de Toekomst momentje!

Op vrijdag 3 december is de Inspiratiewagen van Snackbar van de Toekomst te vinden op het Entree Plein van de Mediacentrale te Groningen, aan de kant van de hoofdingang.

De insteek van ons bezoek is de gasten te trakteren op een heuse lekkernij boordevol inspiratie, want wij zijn namelijk op zoek naar fijnproevers, mensen die bereid zijn om samen met ons de smaakkwaliteit van de Beterbal te finetunen om deze maximaal te ontwikkelen tot een impactvolle aanwinst voor ieders snackassortiment! Deze zogenaamde test wordt ook wel sensorisch onderzoek genoemd, waarbij het de bedoeling is dat de zintuigen van de fijnproevers maximaal aan het werk gezet worden om zo de juiste input te geven. Dit onderzoek wordt door onze stagiaire Saskia Hesse geleid. Saskia is vierdejaars Voeding & Diëtetiek student aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Naast bovenstaande proeverij, is er ook ruimte om een aantal producten te kunnen bestellen, producten die via de menukaart te achterhalen zijn. (PDF) Deze producten zijn met zorg uitgezocht waarbij ze 1 ding gemeen hebben, de kwaliteit van de producten gaat niet alleen maar over het mondgevoel maar ook de achtergrond van het product is belangrijk. Onderstaande pijlers, de 5 principes van Dutch Cuisine, zijn voor ons dan ook van groot belang voordat wij überhaupt besluiten om een product te selecteren voor op de menukaart. Maar wij vinden het wel belangrijk om de gemiddelde consument mee te krijgen in het maken van bewustere keuzes en hangen daarom bij elke productkeuze minimaal 2 van de 5 principes aan zodat de overgang naar een 100% duurzame keuken in behapbare stapjes kan worden gemaakt!

De 5 principes van Dutch Cuisine

Cultuur

In de basis bepaalt de natuur ons menu. Het gerecht op ons bord moet vertellen waar in Nederland en in welk seizoen we ons bevinden. Ons streven:
80% seizoensproducten; waar mogelijk van Nederlandse bodem, en 20% buiten het seizoen

Gezondheid

We koken en eten gezond en gevarieerd. We gebruiken meer plantaardige producten en minder vlees en vis. Een gezond eetpatroon geeft een goed gevoel; goed voor lichaam, geest én de aarde! Ons streven 80% plantaardige producten en 20% vlees/vis

Natuur

De biodiversiteit van de natuur geeft aan wat er voorhanden is. Eerlijk en veelzijdig eten van wat het land en de zee ons in de seizoenen aan natuurlijke producten biedt, zonder kunstmatige toevoegingen

Kwaliteit

Wij hebben respect voor het ingrediënt, de herkomst, de producent en de mensen die er op deze wijze mee omgaan! Wij kopen daarom niet alleen op prijs maar letten ook op de kwaliteit

Waarde

We creëren waarde als resultaat van de vorige 4 principes, met alleen maar winst: we eten en leven gezonder, we laten de aarde beter achter, we verspillen minder, we gunnen de producent een eerlijke prijs en we zorgen voor meer dierenwelzijn.


Meer weten?

Mocht u nu niet aanwezig kunnen zijn op vrijdag 3 december, maar weleens een inspiratie momentje van Snackbar van de Toekomst willen ervaren, neem dan eens contact op om te achterhalen wat wij voor u of uw organisatie kunnen betekenen of check onze Foodkalender waar de activiteiten zoveel mogelijk worden ingepland.

Inspirerende groet,

Team SvdT