Visio Haren

Creatief en duurzaam brood beleggen

Onderwijsinstelling Visio in Haren nodigde ons uit om vrijdag 20 augustus een culinaire bijdrage te leveren bij een feestelijke opening van het schooljaar 2021-2022.

Met onze catering willen we inspireren en laten zien dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn om toekomstbestendige keuzes te maken. Het is een kwestie van willen, lef tonen en uiteindelijk doen.

De vraag

Wij willen onze medewerkers een belegd broodje aanbieden.

Onze invulling

Vier verschillende broodjes met ieder een eigen belegvariant en een handje vol chips.

Broodje 1: bol sucade special

Een bol uit de keuken van Mennoos Kookerij – (sociale werkplek) met daar tussenin een mals stukje sucade vlees van de koe van een boerderij uit de directe omgeving van de stad Groningen, Eytemaheert (kringloop landbouw). De toevoegingen, zoals sla, tomaat en komkommer zijn afkomstig van Instock Market (NO Food Waste). Uiteraard warm geserveerd.

Allergenen: gluten – mosterd – lactose – soja


Broodje 2: Bol Kip omelet

Wederom een bol uit de keuken van Mennoos Kookerij met nu een biologische omelet van eieren van een lokale boer en groentes via het Ekohuis uit Eelde. Maar ook fijne kipfilet uit de stal van Instock Market. Uiteraard warm geserveerd!

Allergenen: gluten – soja


Broodje 3: Pita avocado-biet

Een lekker pita broodje vanuit de keuken van bakker Luuk Bouwman die louter met Groningse producten werkt. Het beleg is een biologische avocado van Het Ekohuis uit Eelde, rode bietjes van Instock Market en erwten van boer Piet Glas van Eikemaheert (https://www.eikemaheert.nl/) , een biologisch landbouwbedrijf uit het Groningse Loppersum.

Allergenen: gluten – soja


Broodje 4: Sandwiches

Een sandwiches wederom van bakker Luuk Bouwman uit de stad Groningen met daartussenin biologische pesto & Terschellinger vegetarische belegen kaas via Het Ekohuis uit Eelde. Gegarneerd met producten als sla, komkommer en tomaten van Instock Market.

Allergenen: gluten – soja


Chips:

Als basis voor een decoratie naast het belegde broodje hebben wij gekozen voor een aardappel van Menko van Zwol, Spijk (Groningen), waar Mennoos Kookerij vervolgens heerlijk verse chips van gaat bereiden met dito specerijen uit de keuken van Snackbar van de Toekomst.

Allergenen: gluten – soja


Meer weten:
Wilt u meer te weten komen over de producten die vandaag gebruikt zijn of andere zaken rondom deze catering opdracht, vraag ons gerust live aan de Inspiratiewagen en wij doen ons best om een zo waardevol mogelijk antwoord door te spelen.Wilt u nu ook een inspiratie catering oppakken welke door ons is vorm gegeven of begeleid neem dan contact op via info@snackbarvandetoekomst.nl of bel 06-51000901